Be a Woman en jouw cyclus

Foto Spiri-159

Wordt er in jouw omgeving of werd er misschien vroeger in jouw gezin wel eens geroepen: 

“Laat haar maar even, ze moet vast ongesteld worden!”

Of ervaar jij standaard de gevolgen van een “winterdip”.

Zou jij wel eens een verklaring willen voor de momenten waarop je overvallen wordt door moeheid, 

je je kribbig of zelfs ‘hysterisch’ voelt? Voel je dat er meer achter zit dan dat?

Misschien is het je dan wel eens opgevallen dat je meebeweegt met de seizoenen of zelfs de maanfases.

Het vrouw zijn en de maan hebben veel met elkaar gemeen: onze ritmes zijn cyclisch, onze energie vloeit in elkaar over als yin en yang en we hebben de kracht om aan te trekken als eb en vloed. 

Vrouwen zijn van nature verbonden met de maan. Ons lichaam en cyclus zijn verbonden met de maan (cyclus) en aarde (seizoenen). Tijdens onze menstruatiecyclus en ook voor en na onze vruchtbare levensfase ervaren we de verschillende energieën van de maan (donkere maan, eerste kwartier, volle maan, laatste kwartier). Deze energieën zijn op hun beurt verbonden met de verschillende seizoenen (lente, zomer, herfst en winter).

Vroeger maakte deze band tussen vrouwen en de natuur deel uit van de cultuur en de gebruiken. Van oudsher was het natuurlijke ritme van elke vrouw dat ze onder een donkere maan menstrueerde en ovuleerde bij volle maan. Vrouwen kwamen dan ook samen in vrouwencirkels afgestemd op de maanstand, zoals bij volle of donkere maan. Door middel van rituelen en verhalen die verteld werden van vrouw tot vrouw, leerden meisjes van jongs af aan te leven met de cycli van de maan. Ze waren hierdoor in verbinding met zichzelf, hun lichaam en de natuur en ze menstrueerden zonder klachten en begrepen dat het iets ‘heiligs’ was. Geen hocus pocus en ‘hekserij’ maar tijd en ruimte voor selfcare en verbinding in onze vrouwelijkheid. 

Vandaag de dag is dit natuurlijke ritme verstoord door onder andere het gebruik van de pil, verkeerde voeding, een overdosis aan blauw licht en de invloed van kunstlicht op ons dagelijks leven. Dit brengt onze gevoeligheid voor cyclische systemen in de war en maakt dat veel vrouwen een onregelmatige cyclus hebben en zich vastklampen aan regelmaat en elke dag hetzelfde. Het punt is dat we niet elke dag hetzelfde ZIJN. Sterker nog elk moment van de dag ZIJN we anders en nog steeds 100% onszelf!

Ik heb gemerkt dat het super waardevol is om te leven met de maan en rekening te houden met de energie die zij brengt met iedere fase. Het afstemmen van mijn voeding, beweging en mindset is daar natuurlijk een onderdeel van. Ik voel dat mijn lichaam in de verschillende seizoenen andere behoeftes heeft. En ik weet dat als ik klachten heb ik een stap terug mag doen om te herkennen wat ik nodig heb. Om harmonie te brengen in mijn leven en meer begrip te creëren voor mijn emoties (vooral in alle hormonale ups & downs).

Herken jij jezelf in deze tekst?

Dan nodig ik je uit om op onderzoek te gaan naar de vrouw in jou. Om samen met vrouwen in verbinding op avontuur gaan en te ontdekken wat Vrouw-ZIJN voor jou betekent.

Binnenkort start ik samen met mijn zus, Sille Brouwer, met de Online Rode Tent. Dit zijn maanvieringen met Donkere maan waarin het thema Vrouw-ZIJN centraal staat. Om grip te krijgen op die situaties waarin jouw reactie op jouw vrouwelijke energie niet optimaal is zodat je begrijpt dat je juist wel mag meebewegen op jouw natuurlijke ritme.

Ben je nieuwsgierig om 1 of meerdere keren jezelf te ZIJN als vrouw in verbinding met de maan en andere unieke vrouwen?

Lees hier meer informatie vrijgeven over deze fantastische ervaring. [rode tent pagina verwijzing]

Be a woman, Inge Spanjaard

Laat een reactie achter

© 2020 - 2024 Be A Woman | KvK: 66215374 | btw-ID NL001768251B22 | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring