Blessed Mabon

image00111

De herfstequinox valt dit jaar op vrijdag 23 september 03:03, de dag en nacht zijn dan exact in balans, het moment dat de herfst begint. Het kan heel fijn zijn op of rond dat tijdstip een ritueel te doen om de overgang te vieren en bewust mee te maken. De energie is dan op haar krachtigst. Een ritueel hoeft niet ingewikkeld te zijn.

De tijd voor het Keltische jaarfeest Mabon. Tijdens dit jaarfeest bedankten mensen van deze natuurreligie de goden voor hun goede oogst en een vruchtbaar jaar. Ook vroegen ze bescherming voor de komende winterperiode. 

Met de herfst begint een vrouwelijke energie te stromen, het naar binnen keren. Terug het huis in, terug in jezelf. Jezelf de komende maanden klaarmaken voor de winter die om introspectie en verdieping vraagt. Om dit te kunnen is het nu belangrijk om te helen, transformeren en los te laten.

Het is een tijd van balans vinden, opruimen, loslaten, kijken wat je geoogst hebt of nog moet oogsten, veranderingen doorvoeren en nieuwe doelen stellen, kennis bijhouden of vernieuwen, healing, delen, vieren van je successen, voorbereidingen om nieuwe verlangens te verwezenlijken en een tijd van overgang.

En om jezelf af te vragen: is er voldoende balans in mijn dagen? We keren nu meer naar binnen en richten ons op onze innerlijke belevingswereld. We bereiden ons voor op de winter en zijn bezig met het afronden van het jaar.

Neem eens tijd met Mabon. Hoe ga jij de herfst in?

Laat een reactie achter

© 2020 - 2023 Be A Woman | KvK: 66215374 | btw-ID NL001768251B22 | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring