”Cyclus en overgangen voelen? Je bent me kwijt.”

DSC_5520-bewerkt

Naar aanleiding van mijn post over “de sterke vrouw” kreeg ik deze vraag die bij jou misschien ook opkwam.

Het cyclische wordt vooral op de overgangen ervaren. 

Wat ik daarmee bedoel is dat ons overlevingsbrein veranderingen opmerkt. Wij kunnen het kleinste verschil in onze omgeving zoals snelheid, temperatuur, daglengte enz opmerken. Dit kunnen we ook in ons voordeel gebruiken om in onszelf te voelen wanneer onze eigen energie veranderd. Bijv. Van opstaan naar helder worden, aan het einde van de dag een korter lontje krijgen, dingen niet meer kunnen opnemen door vermoeidheid enz. 

In alles wat we doen zit namelijk een ritme die vier fases kent. De seizoenen en maanstanden zijn daar heel duidelijke voorbeelden van. Omdat deze heel herkenbaar zijn kun je je waarschijnlijk voorstellen hoe je daarmee kunt gaan spelen en experimenteren hoe dat in jou werkt. Bijvoorbeeld voor jouw dagritme, weekritme maar ook als je boos bent of een nieuw project opstart. Kort gezegd ga je zowel in korte tijd als over een langere periode steeds door die vier fases (of voor de beelddenker: 4 seizoenen).

Misschien onnodig om te zeggen dat met alles wat er binnen en buiten jouw lichaam speelt je dus heel veel van die cycli naast elkaar hebt lopen. Twee zijn heel duidelijk dat het nu winter is en bijna donkere maan, de andere zijn persoonsgebonden 

Jouw dagritme is ongeveer elke dag hetzelfde met een kleine bandbreedte in tijd. Mooi om dus eens te onderzoeken op welke tijd jouw overgangen zitten.

Ik heb een leuke bewustzijn oefening voor je omdat het best lastig is om gedurende een dag je flow te herkennen en je energie hoog te houden.

Schrijf eens op welk gevoel de vier seizoenen jou geven. Dus lente, zomer, herfst en winter. En wat doe je het liefst in die seizoenen? En plak die seizoenen dan eens op jou gevoel in een dag. Kun je de overeenkomsten zien?

Succes 

Laat een reactie achter

© 2020 - 2023 Be A Woman | KvK: 66215374 | btw-ID NL001768251B22 | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring