Durf te dromen, durf te groeien, durf te ZIJN! Tip 1

DSC_4743

Hieronder mijn eerste tip om direct aan de slag te gaan om je leven een positieve draai te geven.

Tip 1. Positieve zelfpraat 

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om de juiste dingen te denken en geloven over jezelf. Als je positief in het leven staat betekent dat niet dat jou niets naars overkomt. Het zegt wel alles over hoe je met negatieve ervaringen omgaat. Het verschil zit hem vaak in je gevoel het nooit goed te doen of dat je jezelf wijs maakt dat je een magneet bent voor ongeluk. Met dit gevoel leg je de verantwoordelijkheid buiten jezelf, alsof het je altijd maar overkomt. Ik geloof dat door zelfpraat de meeste mensen zichzelf laten falen en negatief denken. 

Mijn leven is echt niet altijd “halleluja”. 

Ik kies er alleen voor om de momenten waarop ik het even niet zie zitten andere acties te nemen waardoor ik wel ok ben met wat is gebeurd. Soms is dat een oplossing bedenken om het om te keren en hiervan te leren. Andere keren gun ik mezelf en kort moment om de emoties de ruimte te geven en het daarna een plek te geven.

Positief zelf praten of affirmeren is bemoedigend zijn naar jezelf en het zaadje van je positieve gedachten planten. 

Bijvoorbeeld: “Vandaag is een goede dag.” 

Vertel jezelf dit de hele dag door en je geest is oogst dat je een goede dag zult hebben. 

Be A Woman, Inge Spanjaard

Laat een reactie achter

© 2020 - 2024 Be A Woman | KvK: 66215374 | btw-ID NL001768251B22 | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring