“Ik brand een kaarsje voor je”

DSC_5746-bewerkt

Dit en varianten op dit thema, hoe lief bedoeld ook, geven mij echt de kriebels.

Je helpt hier namelijk niemand mee. Luister liever tig keer naar hetzelfde verhaal over angst, verdriet, verlies of wat ook, dan met deze zin de gehele behoefte van een persoon in één klap van tafel te vegen.

“Wens nooit dat de pijn in het hart van een ander verdwijnt.”

Probeer het niet te repareren of te verwijderen, en wuif het niet weg. Wens niet dat ze gewoon gelukkig zijn, eroverheen stappen, oké en door…

Want deze pijn bevat een realiteit voor hen.  Het bevat de richtingaanwijzers van de genezing die ze nodig hebben, zelfs als ze dat zelf niet bewust weten of voelen. 

Op een diep mysterieus niveau, op een plek die ongezien en onbekend is, is een stille wijsheid aan het werk, die de nodige zaailingen zaait voor de volgende stappen van die persoon.

“Holding space”

Hun pijn is de essentiële bodem van die genezing.  Dus om het weg te wensen of het proces voor hun te versnellen, is de groei in haar ervaringen te stoppen. Ieders ziel werkt op zijn eigen wijze en tijd. Het mag nooit worden gehaast of geblokkeerd. Het eren van deze simpele maar diepgaande waarheid in onze emotionele reacties is de beste vorm van steun die je kunt geven aan iemand die pijn heeft.

Een krachtige maar zachte aanwezigheid in hun leven zijn, consistente aandacht en liefde voor hen vertegenwoordigen, is het beste “doen” dat je ze ooit hoeft te bieden terwijl ze verder reizen in hun eigen tempo en op hun eigen manier.

En als jij er ongemakkelijk van wordt dat een ander lijdt… voel dan eens welke groei er voor jou in zit. Kijk eens diep naar binnen en ben er even mee.

Be a Woman 

Laat een reactie achter

© 2020 - 2023 Be A Woman | KvK: 66215374 | btw-ID NL001768251B22 | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring