“IK VOEL HET AAN MIJN WATER”

Foto Spiri-170

Ik stuitte laatst op dit gezegde en het laat me niet los.

Ik wist dat het aangeeft dat je gevoel je “iets” zegt. Intuïtie dus, een onderbuikgevoel of een voorgevoel als je het zo wilt noemen.

Wat zou dat water dan zijn? Ik had er meteen een mooie gedachte over en ik heb eens gekeken wat er te vinden is over dit spreekwoord. Als je het gaat opzoeken kom je tegen dat men het “water” in relatie ziet tot urine (als een lichamelijk signaal van spanning, dat holistisch in je nieren huist), of heel vrouwelijk wordt gelinkt aan vruchtwater (wat alle mannen gelijk buiten spel zet) en in België is het spreekwoord zelfs “Ik voel het aan mijn theewater”.

Allemaal heel plausibel en bij mij raakt het nog wat meer aan. Ik neem je graag mee in mijn gemijmer over dit spreekwoord.

WATER IS DE STUWENDE KRACHT ACHTER DE HELE NATUUR!

Leonardo Da Vinci

Onze planeet, de Aarde, bestaat voor 70% uit water, net als een mensenlichaam. Want ons lichaam bestaat voor het overgrote deel uit WATER. 

Een foetus bestaat zelf voor 90-99% uit water. Een baby voor 78%. Rond 1 jaar is dat nog 65%.

Als we volwassen zijn, bestaat een mannenlichaam ongeveer uit 60% en een vrouwenlichaam (door iets minder spiermassa) ongeveer uit 55% water. En als we ouder worden blijft het vochtgehalte dalen tot we dood gaan en dan bestaat ons lichaam nog steeds voor 50% uit water. 

Al het leven is geboren uit water, de oerzee, een deze oerzee geven we van generatie op generatie door. Wij vormen samen als het ware de druppels van één grote oceaan. Wij zijn dus meer verantwoordelijk vóór elkaar en verbonden mét elkaar dan we misschien willen weten. 

Kortom WATER is heel belangrijk voor alle processen in en om ons heen. Geen water, geen oogst, slechter concentratievermogen, geen reinigen, geen afvoer, geen flow.

WATER IS ONZE BRON

Ik heb het vaak over mijn innerlijke bron. Een bron staat voor mij voor een onuitputtelijke stroom. De metafoor van een bron is voor mij de manier om beeld te geven aan hoe mijn inspiratie werkt en hoe mijn levensenergie aanvoelt. Een bron water vertegenwoordigt flow en de cyclus van het water die nooit stopt en waarvan niets verloren gaat.

Wat doet water lichamelijk voor jou?

  • Het is de hoofdsubstantie van de meeste lichaamsdelen.
  • Zorgt voor de bevochtiging van de slijmvliezen.
  • Zorgt ervoor dat de cellen in je lichaam kunnen herstellen, reproduceren en groeien.
  • Voert afvalstoffen af.
  • Houdt de gewrichten soepel.
  • Is nodig voor de hersenen om hormonen en neurotransmitters aan te maken.
  • Reguleert de lichaamstemperatuur (zweten en ademhalen).
  • Functioneert als een schokdemper voor de hersenen en de ruggengraat.
  • Zorgt voor de vertering en zet voeding om in bruikbare bouwstenen voor het lichaam. 
  • Zorgt voor de zuurstofaanvoer door het gehele lichaam.

Zonder WATER zijn alle processen en cycli in jouw prachtige lichaam niet in staat om te communiceren. Te weinig water in je systeem maakt je ziek en zwak. Een vochttekort heeft een mega effect op elke cyclus op aarde en creëert dus ook meteen een onbalans op kleine of grote schaal. En die letterlijke onbalans heeft ook in jou weer zijn weerslag op hoe jij je voelt. Is je bron goed gevuld dan voel je flow en levensenergie. Is je bron wat uitgedroogd dan voel je je minder energiek en geïnspireerd.

WATER WÉÉT!

De Japanse onderzoeker Dr. Masaru Emoto heeft zijn hele leven onderzoek gedaan naar de reacties van water.

Nadat hij hetzelfde water blootstelde aan verschillende omstandigheden, hadden zich de meest uiteenlopende ijskristallen gevormd. Daarbij werd er een wezenlijk verschil zichtbaar in de perfectie en schoonheid van de ijskristallen, afhankelijk van waar het water aan bloot werd gesteld…

DE MOOISTE IJSKRISTALLEN VORMEN ZICH BIJ LIEFDE EN DANKBAARHEID

“Water is als een spiegel van de ziel, 

de meesterluisteraar van het bestaan,

dat alle frequenties en trillingen in het universum hoort en laat zien.”

Zijn conclusie: Water is in staat om informatie te kopiëren én zich te herinneren…. water wéét!

DE INVLOED VAN WATER OP JOU EN JOUW INVLOED OP WATER

Een snelle optelsom van het voorgaande: al het leven is geboren uit water + gezond waterpeil + water wéét en herinnert = jij bent een schepper

Gedachten, emoties, gevoel, muziek, woorden, geschreven tekst, muziek, vibratie, energie, klank, locatie, foto’s, intentie, elektromagnetische golven, namen, gebeden, dieren, natuur, de maan, televisieprogramma’s, wat je leest, eet, drinkt, doet, denkt, op focust, waar je aandacht aan geeft, verbale en non-verbale communicatie, intentie, het gezelschap waar je in verkeert, enzovoort, enzovoort, enzovoort…. 

Dit ALLES is van invloed op water, dus ook op jou: 

jóuw water, jóuw gezondheid, jóuw lichaam, jóuw mentale en emotionele gesteldheid, jóuw bewustzijn en jóuw geluk. Kortom op heel jouw kwaliteit van leven. 

En aangezien we allemaal uit dezelfde bron komen, ben JIJ dus ook van invloed op mijn leven, op ieders leven eigenlijk. En je bent ook van invloed op de Aarde zelf. En de Aarde weer op ons…. En deze verbinding, deze cyclus mag je zo groot en zo klein maken voor jezelf als je wilt.  

WATER IS OVERAL

“Ik voel het aan mijn water” is dus eigenlijk een uitdrukking die gebaseerd is op Verbondenheid.

Dat voelen is jouw heldere weten; jouw intuïtie! Intuïtie is een gave die we allemaal hebben, kinderen, mannen en vrouwen. Hoe meer je verbinding kan maken met die allesomvattende BRON, hoe meer je de verbinding voelt en hoe beter we geïnspireerd kunnen leven en er voor elkaar kunnen ZIJN.

Je kunt dus maar beter leren luisteren en handelen naar dat gevoel. En je water zo zuiver mogelijk houden….

INTUITIE VERSTERKEN

Hier volgen enkele tips om de relatie met je intuïtie versterken.

Wil je: je beter voelen, meer flow voelen, gezond en gelukkig ZIJN en een zelfbewust leven leiden? Begin dan met het zuiveren van je innerlijke rivier. 

Jouw innerlijke bron is zuiver maar raakt vervuild door de negatieve energie die jij eraan geeft. 

Denk aan: het wegstoppen en negeren van oude pijnen zonder ze verwerkt te hebben; negatieve zelfpraat en/of roddelen over anderen; de verantwoordelijkheid van jouw falen en succes buiten jezelf te leggen; bevestiging zoeken en/of anderen overtuigen van jouw waarheid. 

Al deze energie staat lijnrecht tegenover de wijsheid van jouw innerlijke BRON en deze negatieve lading blijft opgeslagen in je lichaam. Geef jezelf het mooiste lichaam dat er is door liefde en dankbaarheid naar jouw lichaam te uiten in alles wat je doet. Jouw water wéét!

Het continue hebben van bijvoorbeeld negatieve gedachten is dus niet gunstig. Leer om positiever in het leven te staan en flexibel te blijven naar wat het leven je toewerpt. Wat als het de bedoeling is?!

Lees ook de lijst die ik hierboven beschreven heb met alles wat van invloed is op je water nog een keer goed door en laat deze diep tot je doordringen. Blijf je letterlijk en figuurlijk op een goed waterpeil voor een goede balans.

Leer je lichaam kennen, je gedachten, je emoties, je energie, je ziel. Kortom: leer jezelf kennen en bewaak je grenzen. Hoog gevoelige mensen hebben zelfs nog méér last van invloeden van buitenaf.

Tot slot: Zorg dan dat je per dag 5 minuutjes van je kostbare tijd reserveert en ga naar een plek waar je rustig kunt zitten. Doe je telefoon uit en zet je beide voeten op de grond en sluit je ogen enkele minuten. Laat de gedachten die opkomen zonder oordeel passeren en voel wat er te voelen valt. Het vergt wat oefening maar ik weet zeker dat je in contact komt met jouw bron van innerlijke wijsheid.

Ik voel het aan mijn water!

Be a Woman, Inge Spanjaard

Laat een reactie achter

© 2020 - 2024 Be A Woman | KvK: 66215374 | btw-ID NL001768251B22 | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring