Je bent niet alleen

DSC_5242

Ik heb deze afgelopen tijd meerdere gesprekken gehad met (moeder)vriendinnen… enkele van hen vertelden me hoe moeilijk ze het vinden om naast hun (anders al) drukke leven nu nog meer petten op hebben en dat ze de hoeveel aan extra taken niet of moeilijk aankunnen. 

De al aanwezig stress die aanwezig was voor dit alles gebeurde zal NU meer dan ooit getriggerd worden en je emmer volledig doen overstromen. Je lichamelijke en mentale reactie NU is een uiting van wat er al aanwezig was in het kwadraat. Betekent dat dus dat als je nu angst voelt, slecht slaapt, constant overprikkeld bent, vermoeid jezelf de dag door sleept en je je gedachten en reacties niet meer onder controle dat je niet in orde bent? 

NEE, zeker niet! Wat het wel aan het licht brengt is dat het (veel) beter kan.

Ik wil dat je weet – of je het nu moeilijk hebt of niet. Je bent niet alleen. We zitten hier samen in. Dit gaat je lukken! 

Ook ik heb op mijn cv weer een paar beroepen kunnen toevoegen die mijn, zelf te besteden, tijd behoorlijk opslokken. Terwijl ik ook veel meer aan mijn bedrijf wil werken, besef ik me ook dat elke medaille twee kanten heeft. De schaduwkant is alleen maar donker als je het afgeschermd houdt van de zon… dus elke kant heeft iets schitterends als je het maar laat stralen.

En ik herinner mezelf er regelmatig aan: we zullen dit overleven en hierin geldt meer dan ooit dat we uit een lege kan niet kunnen schenken. Je eigen energie bewaken is op dit moment geen zelfzorg, het is een noodzaak. Anders draaien we linksom of rechtsom compleet door. 

Ik heb dit geleerd toen ik kersverse moeder was en dacht dat alleen moeder te ZIJN, de beste manier was om een ​​ouder te zijn. Ik stond op als een moeder en ging naar bed als een moeder. At, dronk, sliep, wandelde en ademde alleen moederZIJN. Ik gaf alle andere varianten van mezelf op totdat er niets meer over was dan een moeder. Spoiler alert: het werkte niet. 

Het moederschap was alles wat ik wilde en toch zoog het me leeg. Het heeft me veel gekost om mijn mentale en energetische kracht weer te herstellen. En mijn man en gezin leden toen ik ook leed. Dat is het moment waarop ik de harde les onder ogen kon zien. Ik moest ALLE kwaliteiten van mezelf voeden en in balans brengen om alles te kunnen geven aan de wereld om me heen.

Vrouwen en moeders vormen de energetische kern van een gezin. Als wij wankelen, worden onze partners en kinderen onzekerder en wordt het geheel een festival van ontevreden bajesklanten. De enige manier waarop we ons belangrijke werk NU kunnen doen, is door tijd te claimen voor onszelf om de balans te behouden. Eerst ons eigen zuurstofmasker opzetten, zodat we onszelf en onze gezinnen met hart kunnen blijven leiden. Zodat je doelbewust en kalm door deze chaos kunt blijven bewegen. Ik ben er voor je, als je het nodig hebt. 

Be a Woman, Inge Spanjaard

Laat een reactie achter

© 2020 - 2023 Be A Woman | KvK: 66215374 | btw-ID NL001768251B22 | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring