Me-time is overschat!

IMG-20191104-WA0043

De laatste tijd draait alles op social media om me-time, zelfliefde of zelfzorg. 

Me-time is de nieuwste nieuwe trend en, zoals het wordt gebracht, is het mega belangrijk dat je in je routine, tijd vrijmaakt voor me-time. Het is “booming business” waarin veel (nieuwe) ondernemers en bedrijven hun plekje vinden. Me-time dit, zelfliefde dat en zelfzorg zo. Ook ik word er in mijn dagelijks leven mee geconfronteerd via social media-adds omdat ik in deze branche zit. 

En ja, ik zeg ook tegen vrouwen dat het ontstressen en goed voor jezelf zorgen erg belangrijk is. Alleen ben ik ook tot het inzicht gekomen dat dit niet altijd de gouden tip is voor iedereen.

Mensen die lekker in hun vel zitten, lijken de behoefte te hebben om iedereen, die moe of gestresst is, te vertellen om voor zichzelf te zorgen. Het punt is dat als je emmer al een tijdje aan het overlopen is je geen ruimte en tijd voelt om goed voor jezelf te zorgen! En dan heb je geen behoefte aan “happy people” die je vertellen dat je niet zoveel uren kan werken zonder dat het je zal breken, dat je ook wat tijd voor mezelf moet nemen, dat je werk moet delegeren of uitbesteden, me-time moet claimen, …

Het enige wat je dan wilt is rust in je lijf en hoofd, slapen, geen gezeur of andere afleiding zodat je je werk of wat het ook is kunt bijhouden. En oja als er een RESET-button is GRAAG dát!!!!

Het enige wat helpt als je in deze survivalmodus zit, is zorgen dat de stress ervan af gaat. Werkstress, familiestress, fysieke stress, emotionele stress en noem maar op. Je lijf kan op deze momenten niets anders meer doen dan overleven. Geen gezonde leefstijl, mindfulness cursus of ander traject kan je dan helpen. Eerst moet je emmer leeg, je lichaam bijkomen en je voorraden worden aangevuld.

Dan pas heb je ruimte in je hoofd en in je lijf om aan zelfzorg te doen. En om herhaling van deze Survivalstand te voorkomen, wil je dan écht wel kijken naar de beste optie voor jou om aan je leefstijl te werken, om bewustzijn te creëren en aan zelfliefde te doen. Maar tot die tijd zit je vol niets meer en niets minder. EN dát is helemaal ok!

Voor iedereen die in deze situatie zit, mijn oprechte steun en medeleven. 

Voor alle vrouwen in deze situatie, die geen puf meer hebben en elke dag hopen op verlichting, ik heb een manier om die RESET-BUTTON in te drukken. Naast mijn Business trajecten, bied ik ook de mogelijkheid voor een WOMBHealing om jouw centrum weer in ere te herstellen.

Be a Woman, Inge Spanjaard

Laat een reactie achter

© 2020 - 2023 Be A Woman | KvK: 66215374 | btw-ID NL001768251B22 | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring