Overlevingsreactie

DSC_5572-bewerkt

Ken je dat gevoel, die alertheid, dat nog nazindert in je lichaam als je ergens van schrikt?

Dagelijks zijn er momenten  waarop angst zich aan je vastgrijpt. Niets schokkends tenzij die angst en alertheid je niet loslaat. Vandaag sprak ik ook weer iemand die hierin vastliep en geen idee had hier vanaf te komen. Minfulness?! Medicatie?! De continue alertheid beheerst dan je hele dag (en nacht).

Angst is eigenlijk een waardevolle en essentiële overlevingsreactie op een reële bedreiging en het is ontworpen om ons wakker te schudden zodat we de nodige acties en voorzorgsmaatregelen nemen. 

Het volgt de route: onbewust gevoel (energetisch), bewust gevoel (emotioneel) en actief gevoel (lichamelijk).

Om te “ontladen” heb je dus ook op deze 3 vlakken voor jezelf te zorgen.

Want zodra we de boodschap hebben ontvangen en doen wat we kunnen doen, is het nodig om onze alertheid los te laten, zodat het ons geen energie meer ontneemt. Hoe meer we ons van de verlammende greep van de angst losmaken, hoe meer ruimte we maken om ons open te stellen voor mogelijkheden.

Wat is het precies dat je nu nodig hebt? 

Wist je dat deze reactie ook ontstaat als je voor een keuze staat die je leven kan veranderen? In “the big Leap, Gay Hendricks” wordt dit ookwel “upper limit gedrag” genoemd. De stemmen die je laten twijfelen aan jezelf en de mogelijkheden en daarvoor in de plaats de meest hoge drempels opwerpen om maar vooral bij het oude te blijven.

Dit is waar ik van “AAN” ga. Hier sta ik in de ochtend voor op. Niet om te horen dat iemand in angst leeft maar het energetisch veld neerzetten voor mijn klanten om voorbij die angst te komen en te kiezen voor hun geluk en grootste avontuur in Life&Business.

Laat een reactie achter

© 2020 - 2023 Be A Woman | KvK: 66215374 | btw-ID NL001768251B22 | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring