Perfectionisme is een beladen woord

DSC_5292

In deze maatschappij leren we al jong dat we moeten streven naar perfectie. Het woord belooft bijna een leven vol geluk, roem, succes, geld, de perfecte carrierre, macht, status, de goede partner, etc.

Wat ik echter vaak merk bij de vrouwen waarmee ik werk, is dat perfectionisme een reden is om dit bovengenoemde juist niet te verkrijgen. Een showstopper…

We zien door de bril van perfectionisme waarom een ander zoveel beter is dan wij zelf zijn. 

Of, misschien nog wel schadelijker, je vergelijkt jezelf met wat je denkt dat anderen van jou verwachten en wat je dus eigenlijk van jezelf verwacht. 

En dat vergelijken zuigt energie.

Perfectie bestaat niet. 

Niemand is perfect.

Laat jij je nog belemmeren en klein houden door perfectionisme en vergelijkeritis?

Het gaat erom dat je weer in contact komt met je eigen licht, jouw innerlijke stem van perfectie die spreekt vanuit jouw ziel, intuitie, innerlijke wijsheid, unieke kracht, goddelijke/hogere zelf, vrouwelijke energie, of hoe je het danook maar noemen wilt. 

Dan manifesteer je het leven wat je wil. 

Je bent hier niet voor niks! Je mag stoppen met jezelf klein houden. Als iedereen gaat staan voor haar kwaliteiten, wordt de wereld een stuk mooier en vrolijker.

Onze unieke innerlijke kracht is voor veel vrouwen verstopt onder lagen van veroordeling, onzekerheid, pijn, trauma, etc. 

Het is daarom moeilijk om te luisteren naar die innerlijke stem van perfectie, jouw eigenheid, die unieke wijsheid. 

De vrouw die weer in verbinding staat met haar unieke kracht, zal meer en meer opbloeien. 

Geschreven uit liefde voor mijn kinderen en alle kinderen die van ons moeten leren hoe ze zichzelf mogen zijn en daarmee gelukkig mogen worden.

Wil jij jouw potentieel leven? Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Laat een reactie achter

© 2020 - 2024 Be A Woman | KvK: 66215374 | btw-ID NL001768251B22 | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring