VOLG JE CYCLUSKOMPAS EN BE A WOMAN

Foto Spiri-147

Dit weekend realiseerde ik me iets over omgaan met het leven op een cyclische manier.
Alles in het leven is cyclus en maakt deel uit van een ritme. Uren, dagen, weken, maanden, seizoenen, de maancyclus, je hormooncyclus. Er bestaat eigenlijk geen lineair leven. Niets nieuws hoor ik je denken. Dit is immers niets wat ik nog niet eerder heb geschreven of gezegd. 

Hoe onlogisch is het dan dat zoveel mensen de tijd  en het leven als iets lineairs beschouwen.
In de kracht van het NU beschrijft Eckhart Tolle dat tijd eigenlijk niet bestaat. Sinds ik het leven als cyclisch leef, dus meebeweeg met het ritme van mijn eigen vrouwelijke cyclus, de maan en de natuur, ervaar ik veel meer rust en veel minder stress.

MEER RUST EN MINDER STRESS DOOR CYCLISCH TE LEVEN

We jagen graag van A naar B naar C, en voelen dat de tijd op te snel of te langzaam gaat. Eigenlijk kunnen iets alleen maar NU doen, iets komt nooit meer terug. We kunnen er niets aan veranderen en we kunnen ons nooit voorstellen hoe iets écht gaat ZIJN tot we het NU beleven.
In de natuur zie je niet dat er een agenda wordt bijgehouden. Hoeveel rust zou het geven als je je leven meer cyclisch kunt leven. Wat nu niet lukt, kan straks. Als het nu niet het juiste moment is, kan het later. Tijd raakt niet op, er komt altijd een moment waarop je iets wel kunt doen.
Je komt daarvoor veel meer in het hier en nu. Je hoeft niet meer te rennen om zo snel mogelijk op je bestemming te komen, de reis is net zo leuk. Er ontstaat ruimte om eens een omweg te nemen en dingen te zien en te ervaren die je anders niet was tegen gekomen.

CYCLUS LEVEN VRAAGT OVERGAVE

Ik vind het altijd fijn om een planning te hebben. Tegelijkertijd hou ik niet van te laat komen waardoor ik een soort tijdfetisch heb ontwikkeld. Al heel jong besefte ik dat ik niet gemaakt was voor een horloge dragen omdat de TIJD me stress gaf. Het geeft me een benauwd gevoel, alsof ik geen kant meer op kan. Het voelt namelijk lineair, te strak.
Ik plan het liefst zo mijn mogelijk op tijd omdat ik weet dat ik mezelf daarmee vastknoop. Toch ontkom ik niet aan afspraken. Met klanten, voor mijn kinderen of met familie en vrienden. Alles wat niet op een exact tijdstip hoeft plaats te vinden plan ik niet meer. Ik geef wel aan in mijn agenda wanneer iets af moet zijn voor mijn werk. Wanneer ik dat dan doe, dat maakt niet uit. Dagelijks voel ik waar ik behoefte aan heb en dat pak ik aan. Hierdoor blijft er ook ruimte voor spontane dingen.

Een post op social media of een artikel zoals dit schrijven bijvoorbeeld omdat dat nu in mij opwelt. Wat vandaag niet lukt, komt een andere dag wel weer aan de beurt. Werkt wel zo lekker kan ik je zeggen, veel natuurlijker ook. Het leuke is dat alles iedere keer weer op tijd af is, zonder dat ik plan dat ik iets op een bepaalde dag ga doen.

LEVEN IN HET NATUURLIJKE RITME GEEFT RUST EN RUIMTE

Zo leef ik nog meer in mijn natuurlijke ritme. Ik beweeg mee met de energie van mezelf, de natuur en de maan en dat zorgt ervoor dat allerlei dingen veel makkelijker gaan, veel meer vanzelf.

Hoe ook jij de energie van je vrouwelijke cyclus, de maan en de natuur kunt gebruiken? 

Ik kom er graag met je over in contact. Zou ik zeker doen als je behoefte hebt aan meer rust en minder stress in je leven.

Be a Woman, Inge Spanjaard

Laat een reactie achter

© 2020 - 2024 Be A Woman | KvK: 66215374 | btw-ID NL001768251B22 | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring